theshemale.blogg.se

om hbtq frågor och mina tankar om min transvetism och heteronormen

transfobin är värre än någonsin

Publicerad 2015-06-09 23:09:38 i Allmänt, hbtq snack,

idag är det som sagt stort sett acepptabelt att vara homosexuell vare sig det är män eller kvinnor. homosexuella är idag en del av samhället och kulturen och pridefestivalerna är  idag en folkfest där personer med alla sexuella läggningar har kul tillsammans.
 
kampen för likaberättigande är mest mot dem personer som själva känner att dem själva inte är det dem är. Jag talar om transpersoner, personer som på oika sätt känner att dem inte  är det kön som tilldelats dem. idag finns det många sätt definera transpersoner men en sammanfattning är att de är människor som väljer att gå över och klä  sig, utrycka sig helt eller delvis som det andra könet. 
 
Vissa personer främst CIS personer har väldigt svårt att ta in och förstå att det finns människor som är mitt i. framförallt lyssna och ta in vad dessa personer säger.
 
transexualism avskaffades som sjukdom för bara några år sedan. idag är transexualism en affektiv sjukdom som med rätt behandling får de som har dessa symptom att må bättre. Men många tror att det handlar on vanföreställningar och drivers med det som en kul grej . forskning visar att transpersoner mår sämst och att omgivningens skeptism är del av den.
 
Jag har i tidigare inlägg behovet att införa ett tredje kön men fobier och fördommar krävs mer än att inkludera dem i ett jurdisk mening för att få bukt med fobier krävs långtgående insatser redan på lågstadiet och att man i samhällets alla instanser arbetar för att upplysa och synligöra transpersoners behov och önskemål i hela samhället.
 
Viktigaste åtgärden är ta bort allt manligt och kvinnligt. CIS normen skapas av att vi delar in allt i manligt och kvinlligt. i sammanhang där kön måste delas upp skall man ha ett till för transpersoner men övrigt ska allting inte defineras till visst kön som kläder och andra saker som framhöver könsindentitet, könsutryck och socialt kön. 
 
Men den viktigaste åtgärden är att vi som lever ¨med detta varje dag måste synligöra oss och framförallt föra fram vår inställning och visa vilka vi är och föra fram kunskapen till samhället. Att vi vågar visa och ta och visa vår plats i samhället att vi använder forum vi får att visa och synligöra oss i.  att en går ur huse och går i de prideparader som finns i vårt avlånga land. våga gå som du är runt i samhället utan att skämmas hur  du ser ut. våga leva som du är varje dag 365 dar om  året
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

transan

transexuell Male to female, dessutom sitter jag i rullstol .feminist, HBTQ aktivitist, heteronrormsutare och normkrossare

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela