theshemale.blogg.se

om hbtq frågor och mina tankar om min transvetism och heteronormen

kampen för rätten att älska vem man vill och se ut hur man vill

Publicerad 2015-06-27 00:06:45 i Allmänt,

idag kom det historiska beslutet att usas högsta domstol  antar en lag om samkönade äktenskap ska gälla i hela usa. detta innebär att man får gifta sig med vem  man väl likt en heterosexuell vigsel.
 
När beslutet till sist antagits väntade inte reaktionerna på sig. det flesta givetvis positiva till den nya lagen och att en supermakt som USA valt att anta lagen om människors rätt att älska  det dem vill.
Men bara för att lagen har antagits lever fortfarande hundra tals HBTQ personer fortfarande utfrysta och kränkta av samhället. i juridisk mening kan man fortfarande ha fördomar och fobier mot HBTQ personer. Åsikter, strukturella normer och samhällstruktuter utan måste bedrivats på samma sätt som kampanjen för rätten att älska och gifta sig man vill, 
 
Det handlar om att acceptera minoriter i vardagen bortom glamouren och kärleken. det handlar om att motverka vardagsfördommarnarna och kränkningar som sa att två av samma kön ska kunna visa sin kärlek öppet utan blickar, kommentarer och missgynsamhet. Det handlar om att inkludera människor som går utanför tvåkönsnormen och biologiska normer i samhället. Detta är vitkiga saker samhället måste ta tag i om vi vill uppnå grundläggande rättigheter för alla.
 
 
,
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

transan

transexuell Male to female, dessutom sitter jag i rullstol .feminist, HBTQ aktivitist, heteronrormsutare och normkrossare

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela