theshemale.blogg.se

om hbtq frågor och mina tankar om min transvetism och heteronormen

behovet att införa ett tredje kön del 1

Publicerad 2015-06-01 12:50:00 i Allmänt, hbtq snack,

i dagens läge  finns två juridiska kön han/hon. Dessa kön är en del av normativa  samhället och varit sen  tidernas betydelse. när vi människor bfått mer kunskap har vi upptäckt att det finns det människor som är i en gråzon eller känner att de är född med fel  juridiskt kön. dessa människor mår enligt forskning sämst främst de är i övre tonåren och unga vuxna. psysisk sjukdom är ett stort och omfattande samhällsprobem men denna grupp är särskillt utsatta då ingen medicin eller terapi  kan "bota" det faktum att man är ickebinär och in sättas i könsnormativt fack.
 
Länder som Tyskland, Australien och Belgien har infört ett tredje kön men Sverige vägrar. När ska Sverige förstå att denna grupp männsiskor med psykiatriska problem egentligen inte är sjuka utan att det är till stor  del omgivningens ansvar att acceptera dessa människor.
 
"för mig är du kille". Juridiska könet är en del av det normativa men vad är normerna i samhället att dömma människor till att sättas in i olika fack dessutom för dessa fack dessa människor inte vill tillhöra. En titel kan man idag avsäga  sig,
 
Varför ska det  inte gå att välja titel eller avsäga en titel bara för det är biolgiskt Det är dags för Sverige att ta ansvar att ta ansvar för dessa människor.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

transan

transexuell Male to female, dessutom sitter jag i rullstol .feminist, HBTQ aktivitist, heteronrormsutare och normkrossare

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela